Gratis voorstelling(en) 'Grondloof en dan...!' zondag 4 februari in De Krop!

Meer info
Eén is geen artwork zwembad met 2 palmbomen in het midden

Eén is geen

Regisseur
Jan Lambrechts en Yves Lambrechts
Jaar
2023
Auteur
Yves Caspar

Speeldata

vr 24 nov 2023
20:30
za 25 nov 2023
20:00
zo 26 nov 2023
15:00
vr 1 dec 2023
20:30
za 2 dec 2023
20:00

Locatie

Parochiecentrum PAX Kampenhout

Brouwerijstraat 6
1910 Kampenhout

Acteurs

Alexandra de Lange, Annelies Peeters, Charlotte Delpire, Gino Schoeters, Gerrit Stroeykens en Linda Eeckhout

De succesvolle makelaar bij Staelens-Staelens en Vandoren heeft alles wat ze kan verlangen. Op een punctuele secretaresse na. En een kuisvrouw zou feitelijk ook welgekomen zijn. Misschien nog belangrijker: die ene grote deal die haar jaar kan maken. En mocht het nu nét lukken, dat deze deal in de nabije toekomst een feit kan gaan worden. Wat kan er nu nog fout lopen?

Wel...zowat alles. De nieuwe huishoudhulp met roots aan het IJsselmeer wordt plots bedrijfsleider, een promotie die wranger smaakt dan kaasfondue die al vijf dagen uit de koelkast staat. De secretaresse krijgt acute cataract alsook een overijverige echtgenoot, zo eentje met een semiprofessionele minigolfcarrière achter de rug, waar ze niet op zat te wachten. Een potentiële klant komt een kot kopen voor zijn knaagdieren, maar kent in zijn listigheid plots zijn gelijken. En wil nu net lukken dat mevrouw konijn het stoffig kot onaangekondigd binnenvalt om bij beer te zijn, net wanneer ook oppermuis in het kantoor rond trippelt. En de bazin? Die loopt plots als een marmot met de Swiffer rond, op zoek naar een map en haar fles. Of was de marmot nu die vriend van Joop en Jitske?

Enfin, ’t is een wreed ingewikkeld stuk dat ruikt naar conflicten en revelaties. Zo’n beetje als F.C. De Kampioenen, maar dan met minder senioren.

Van Klasse A+ tot D, gaandeweg, wordt duidelijk wie de deurmat voor wiens appartement blijkt te zijn.