TERUGBLIK


Bij de 40ste verjaardag van de toneelkring "De Anjelier" uit Kampenhout schreef Willy Van Gool (+1997), stichter en speler, voor ons volgende tekst:

"... 'Herinneringen aan zoveel mooie dingen' ... een liedje dat Marva destijds zong en waarvan de woorden onwillekeurig door mijn hoofd speelden bij het neerpennen van deze terugblik op het 40-jarig bestaan van een plattelands-toneelgezelschap, opgericht uit kleine noodzaak maar nog meer met het onbedwingbaar gevoel 'terug op de planken te kunnen staan' na enkele jaren van gedwongen vegeteren...".

Tien jaar later vierden wij ons 50-jarig bestaan. Een feest waar wij terugblikten naar 50 jaar van vriendschap, samenhorigheid, dankbaarheid en waardering voor elkaar, op de scène of elders.

Ondertussen zijn wij al weer 10 jaartjes en 11 producties verder, en vieren wij dit jaar ons 60-jarig bestaan. Jaartjes en producties waar wij nog maar eens konden ervaren hoezeer die vriendschap, samenhorigheid, dankbaarheid en waardering voor elkaar, noodzakelijk zijn voor het blijven leven en werken van een amateurs-toneelgezelschap.

Blijven leven en werken: hoe moeilijk de opgave ook moge wezen, de Anjelieren hebben wel geleerd aan hetzelfde zeel te blijven trekken.